Ledgångsreumatism, eller RA (reumatoid artrit), är en inflammatorisk kronisk sjukdom som oftast börjar i kroppens små leder, så som händer och fötter. Leder svullnar, ömmar och stelnar och sjukdomen varierar mycket från person till person.

Då ledgångsreumatism är en kronisk sjukdom har den inget botemedel, men det finns mediciner och behandlingsmetoder som kan hjälpa och lindra.

Läkemedel i kombination med sjukgymnastik syftar till att dämpa inflammationen och smärtan så långt det går och till att stärka och underhålla muskler och leder så att inte underaktivitet försämrar sjukdomen ytterligare.

Genom behandling och träning med sjukgymnast kan man både förebygga besvär och lösa de problem som redan finns. Din sjukgymnast gör bland annat en noga undersökning av din rörlighet, muskelstyrka och balans samt analyserar din smärta.

Vid behov använder de flesta sjukgymnaster sig av träning, akupunktur och TENS som en del i behandlingen och en växande grupp av nytänkande sjukgymnaster provar även på andullation.

Andullation är en behandling som kombinerar vibrationer och infraröd värme och kan sätta igång gynnsamma processer i muskler och inre organ. Massagesystemet används framgångsrikt av Tysklands ledande sjukgymnaster och kliniker och finns även att tillgå på Ikas Andullationsstudio i San Agustin.

Varmare klimat och andullation i kombination har visat sig ha en positiv effekt på många patienter varför vi rekommenderar dig med reumatism att testa denna behandling hos oss.

Behandlingen har också visat sig ha positiv effekt på stress och sömnsvårigheter, något som de flesta patienter med kronisk sjukdom också lider av.

Vad är reumatism?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *